..hroznový lekvár
So starou mamou sme po dvoch večeroch chystali hrozno na lekvár.
Jeden deň odstopkovať, druhý deň umyť - prepasírovať (zbaviť jadierok a šupiek) - uvariť
Naliať do pohárikov a odložiť.
Pridali sme na 1kg ovocia 1/2kg cukru.
Môže sa pridať škorica, ale aj oriešok (za 1kávovú lyžičku)
A, taaakýto je dobrý :)
...hroznový lekvár som ešte nikdy nejedla. Keď chutí ako vínečko, musí to byť lahoda!
OdpovedaťOdstrániťpošlem Ti vzorku k Vianociam? :) chutí famózne .. toto bol posledný októbrový zber..
OdstrániťZ vína už jsem taky dělala, ale jen ze světlého.... a je to tedy piplačka:-))
OdpovedaťOdstrániťto máš teda pravdu, je to piplačka, ktorá stojí za drinu (za tú slinu) :)
Odstrániť