02 novembra 2013

Domáci

..hroznový lekvár
So starou mamou sme po dvoch večeroch chystali hrozno na lekvár.
Jeden deň odstopkovať, druhý deň umyť - prepasírovať (zbaviť jadierok a šupiek) - uvariť
Naliať do pohárikov a odložiť. 


Pridali sme na 1kg ovocia 1/2kg cukru.
Môže sa pridať škorica, ale aj oriešok (za 1kávovú lyžičku)
A, taaakýto je dobrý :)
Príjemné prežitie spomienkových dní..

4 komentáre:

  1. ...hroznový lekvár som ešte nikdy nejedla. Keď chutí ako vínečko, musí to byť lahoda!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pošlem Ti vzorku k Vianociam? :) chutí famózne .. toto bol posledný októbrový zber..

      Odstrániť
  2. Z vína už jsem taky dělala, ale jen ze světlého.... a je to tedy piplačka:-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to máš teda pravdu, je to piplačka, ktorá stojí za drinu (za tú slinu) :)

      Odstrániť